27 Ιαν 2015

Προχωράμε μπροστά…

Σκίτσο του Δημήτρη Αρβανίτη.
Την Κυριακή το μνημονιακό πολιτικό στρατόπεδο χάνει την διακυβέρνηση της χώρας. Τιμωρείται από το λαό γιατί βλέπει πως τα κόμματα και οι πολιτικοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με τις κάστες ολιγαρχών και το σύστημα της διαπλοκής παρέδωσαν την χώρα στη καταστροφή. Τιμωρείται σκληρά, παρά τις σπασμωδικές κινήσεις που κάνει και φυσικά ανοίγει ο δρόμος σε μια αλλαγή ιστορικής σημασίας. Ένα νέο πολιτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας νέος άνθρωπος, ο Αλέξης Τσίπρας και ένα τεράστιο αντιμνημονιακό στρατόπεδο ανοίγουν έναν καινούργιο δρόμο, φιλοδοξούν να διαμορφώσουν μια μεταμνημονιακή πραγματικότητα όχι ως επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση αλλά ως μια νέα μεταπολίτευση υπέρ του λαού. Είναι μια βαθειά τομή!

Το μνημονιακό στρατόπεδο θα χάσει την διακυβέρνηση, θα συνεχίσει όμως τον πόλεμο. Τόσο στο εσωτερικό μέτωπο όσο και στο διεθνές με πρωταγωνιστές τους δανειστές και την τρόικα. Είναι μια αντιπαράθεση που θα ανοίξει αμέσως μετά τις εκλογές. Για αυτό τον λόγο δεν έχουμε ανάγκη από ένα θνησιγενές κυβερνητικό σχήμα διαπραγμάτευσης αλλά από μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Μια κυβέρνηση που μαζί με τον λαό θα προχωρήσει στο γκρέμισμα του μνημονιακού καθεστώτος, στην τιμωρία όσων έκλεψαν και ζημίωσαν την χώρα, στο ξερίζωμα της διαπλοκής, στο χτύπημα του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα θα υπάρχει και μετά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και μετά το πόλεμο που θα δεχτούμε. Και ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην περάσει ο εκβιασμός τους. Δεν θα γονατίσουμε και δεν θα ξεπουλήσουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ την λαϊκή υπόθεση. Η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Όχι εύκολα γιατί είναι σαν να πέρασε από έναν πόλεμο αλλά υπάρχουν πολλές λύσεις σε όλα τα πεδία. Με κινητοποίηση των παραγωγικών και των πνευματικών δυνάμεων του τόπου για την επιβίωση του λαού και την διέξοδο της χώρας. Με λαό συσπειρωμένο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε εκβιασμό και μπορούμε να πάμε με το κεφάλι ψηλά σε μια διαπραγμάτευση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει την μάχη. Όχι με αλαζονεία και ξιπασιά αλλά με σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Αυτό ζητά ο λαός από μας. Αν μας δει να προσπαθούμε πραγματικά θα δείξει τεράστια απλοχεριά και συμμετοχή. Την ιστορία δεν την γράφουν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά βασικά οι λαοί. Και αυτή την στιγμή η ελπίδα απλώνεται στην Ελλάδα, μας παρακολουθεί ολόκληρη η Ευρώπη, και ολόκληρος ο κόσμος.

Προχωράμε μπροστά!

Άρθρο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Η Εποχή, 23/1/2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...