27 Ιαν 2015

Την Κυριακή διαλέγουμε Ελλάδα…

Διαλέγουμε αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί παραμάγαζο δανειστών και διαπλοκής ή αν από τις 26 θα χτίσουμε όλοι μαζί μια Ελλάδα της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Διαλέγουμε αν η Ελλάδα θα μοιράζει εξαθλίωση και μιζέρια στους πολλούς και κέρδη στους λίγους ή αν θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα της Αλληλεγγύης, της Παραγωγής και της Δημιουργίας.
Διαλέγουμε αν η Ελλάδα θα διώχνει τα παιδία της και θα περιθωριοποιεί τα νιάτα ή αν θα φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα σέβεται τους νέους και θα τους κρατά στον τόπο της.
Και είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα διαλέξουν την Ελλάδα που μας αξίζει, την Ελλάδα που μας στερούν!
Στις 25 Γενάρη αφήνουμε πίσω την Αττική της φτώχιας, της ανεργίας, της παραγωγικής απαξίωσης, και της εγκατάλειψης, του καταρρέοντος συστήματος υγείας και παιδείας, της ανθρωπιστικής κρίσης, της ασφυξίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του ΤΑΙΠΕΔ και της ιδιωτικοποίησης, των χωματερών, της μόλυνσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, του μαυρογιαλουρισμού και της προεκλογικής εξαπάτησης.
Γιατί, δε μας αξίζει να ζούμε σε έναν τόσο πλούσιο τόπο και να βλέπουμε καθημερινά να απαξιώνονται τα πάντα. Η Ελλάδα μπορεί και η Αττική μπορεί να ζει διαφορετικά δίνοντας αξία στην παραγωγή της, δημιουργώντας και σεβόμενη την εργασία, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας τον πολιτισμό αλλά και το φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας ένα νέο τουριστικό μοντέλο που θα πολλαπλασιάζει και θα διαχέει τα οφέλη.
Στις 25 Γενάρη έρχεται η στιγμή που τα θύματα αυτής της τραγωδίας τιμωρούν πολιτικά αυτούς που ρήμαξαν τον τόπο και έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης. Είναι η στιγμή που οι άνθρωποι παίρνουν τις ζωές στα χέρια τους και αρνούνται να γίνουν ιδανικοί αυτόχειρες ψηφίζοντας αυτούς που τους εξαθλίωσαν. Είναι η στιγμή που οι αγώνες αυτής της περιόδου που δόθηκαν από εκατομμύρια πολίτες δικαιώνονται.
Η Κυριακή πρέπει να είναι μέρα λύτρωσης και χειραφέτησης για τον λαό μας.
Η Δευτέρα θα είναι μια μέρα Ελπίδας και Προοπτικής που όλοι μαζί θα αγωνιστούμε να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα μπρός. Θα τα καταφέρουμε. Γιατί μας αξίζει. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Γιατί είμαστε ενωμένοι.

Άρθρο στην ενημερωτική ιστοσελίδα Δυτική Όχθη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...