19 Ιαν 2015

Να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τη χώρα

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ως χώρα και ως κοινωνία. Ο δρόμος για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή ανοίγει, την ίδια στιγμή που οι πολίτες αναμετριούνται με τον φόβο, τα εκβιαστικά διλήμματα, τη δυσπιστία αλλά και μια συνολικότερη έλλειψη οράματος. Οι ίδιοι πολίτες που είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά, δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτή την αλλαγή.

Αν κάποιος το καλοσκεφτεί, στη συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, μια προεκλογική περίοδος εξπρές, που διεξάγεται κυρίως με τηλεοπτικούς όρους, αυτό που κάνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς εκλογές. Είναι μια πολιτικότατη μάχη στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός συσχετισμού στην κοινωνία, συσχετισμού υπέρ των συμφερόντων της.
Είναι μια πολιτική μάχη με στόχο να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τη χώρα. Πράγμα που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ανάγκη για συγκεκριμένες και πρωτότυπες απαντήσεις σε βασικά ζητήματα. Η ανάγκη αυτή εκφράζεται έντονα από τον κόσμο που προβληματίζεται για το αν η κατάσταση μπορεί να πάει αλλιώς. Αν υπάρχει τρόπος.

Για παράδειγμα, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα πρέπει να προσανατολιστεί διαφορετικά και να περάσει μέσα από τη συνέργεια με κοινωνικές δυνάμεις που έχουν τεχνογνωσία, εμπειρία, έχουν βγάλει συμπεράσματα από την ίδια τους την πράξη. Άρα, σημαίνει δίκτυα ενεργής και ταυτόχρονης αλληλοτροφοδότησης του προγράμματός μας από την ίδια την κοινωνία και το λαϊκό παράγοντα. Σημαίνει συμμετοχή της κοινωνίας και συνδιαμόρφωση. Και αυτό αποτελεί, επί της ουσίας, προγραμματικό στοιχείο. Γιατί το πρόγραμμά μας δεν είναι απλώς ένα φυλλάδιο με βασικούς άξονες και προτεραιότητες. Οφείλει να είναι και να εκφράζει έναν πολιτικό συσχετισμό υπέρ της κοινωνίας και του λαού μας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...