18 Ιαν 2015

Πρώτα μέτρα και πρωτοβουλίες από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών αποτελούν το «κλειδί» για τη μετεκλογική επιβεβαίωση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία και την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στην κατεύθυνση υπεράσπισης των αλλαγών που πρεσβεύουμε. Πάντα σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας κ.λπ., τα γρήγορα δείγματα γραφής που θα δώσουμε στο να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου είναι κομβικά. Αναφέρομαι, δηλαδή, στα μέτρα που αφορούν στη ρήξη με το πολιτικό σύστημα, με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Οφείλουμε από την αρχή να δώσουμε διαφορετικό δείγμα γραφής από το δικομματικό κατεστημένο. Αυτό αφορά: α) Την άμεση υλοποίηση όσων έχουμε δεσμευτεί να πράξουμε με το πρόγραμμα της ΔΕΘ και αφορούν τα πλέον πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας. β) Κοινωνική δικαιοσύνη παντού και απόδοση ευθυνών ακόμη και σε όσους κρύβονται πίσω από «ασυλίες». γ) Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα ρήξεων με την εγχώρια διαπλοκή και την τραπεζο-μιντιοκρατίαδ) Να μπουν οι βάσεις με λήψη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων αλλά και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αξιοποιώντας τις ενδογενείς δυνάμεις του τόπου.

Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να κατανοηθεί πως μεγάλες αλλαγές χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών δεν γίνονται. Χρειάζεται να πασχίσουμε να ενεργοποιήσουμε τους ανθρώπους, να πάρουν πάνω τους τις αλλαγές που απαιτούνται, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να αποκτήσουν φρόνημα, να αλλάξουμε όλοι μαζί. Αν η δύναμη των «άλλων» είναι η διαπλοκή, τα «δελτία των 8» και οι δανειστές, η δική μας δύναμη είναι το κίνημα των ανθρώπων, ειδικά όταν αυτό συνδέεται με την εθνική, κοινωνική, οικονομική σωτηρία της πατρίδας και με την αξιακή και πολιτισμική αναγέννηση του τόπου. Απαιτείται μια νέα σχέση της πολιτικής με την κοινωνία και την ηθική και αυτό προϋποθέτει να πάρουμε τα μέτρα μας απέναντι στα «μικρόβια» της κυβερνητικής εξουσίας και στον καθιερωμένο τρόπο άσκησής της.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...