11 Ιαν 2015

Ρήξη με το χτες, όχι ομηρία από την διαπλοκή

Οι εκλογές που έρχονται θα ανοίξουν το δρόμο για την επανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας του λαού μας και της χώρας μας. Της αξιοπρέπειας που ξεφτιλίστηκε από μια κυβέρνηση που είχε σύμμαχο την ντόπια ολιγαρχία της διαφθοράς και έκανε την Ελλάδα το πειραματόζωο της μερκελικής Ευρώπης.

Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν πια διλήμματα. Σπάμε το φόβο, αποτινάσσουμε το ζουρλομανδύα του Βερολίνου. Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγει η τρόικα, για την τιμωρία και τον πολιτικό εξοστρακισμό του πολιτικού προσωπικού που μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση. Στόχος μας να επανενώσουμε την χώρα και τον λαό από τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μαζί με τα κόμματά τους που επί 40 χρόνια διέλυσαν την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η κρίση της χώρας δεν είναι απλά οικονομική. Είναι καθολική κρίση, είναι δηλαδή πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, ηθική, κρίση δημοκρατίας και αξιών. Ότι πέρα από τις εξαγγελίες κεντρικό ζήτημα είναι η αποκατάσταση της σχέσης μεταξύ της ηθικής και της πολιτικής και της προβολή ενός νέου αξιακού προτύπου με βασικά συστατικά του την ανιδιοτέλεια, την προσφορά, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.

Στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας χρειαζόμαστε αξίες για να προχωρήσουμε. Χρειαζόμαστε αξίες για να έρθουμε σε ολομέτωπη και αποφασιστική ρήξη με το χθες που μας οδήγησε στην κοινωνική εξαθλίωση και στην εθνική ταπείνωση. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται σοβαρότητα, σεμνότητα και αίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις. Δεσμευόμαστε και μοιράζουμε ευθύνη, συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Την επόμενη μέρα των εκλογών είναι σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι όμηρος κανενός. Να μην είναι όμηρος των ντόπιων διαπλεκόμενων συμφερόντων. Να μην είναι όμηρος της Μέρκελ, της ευρωκρατίας και των γεωπολιτικών σχεδιασμών. Να μην είναι όμηρος κομμάτων που ήδη έχουν αποφασίσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την πατρίδα μας πέρα της υποταγής. Να μην είναι όμηρος προσώπων που έχουν ευθύνες για την κατάντια του λαού μας. Να μην είναι όμηρος ομάδων και παραγόντων που δεν θα επιδείξουν αποφασιστική στάση μπροστά στις μάχες που έρχονται. Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαϊκό κριτήριο ότι θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την δύναμη και την ποιότητα ώστε να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ την ομηρία που τόσο πολύ θέλουν το διεθνές και εγχώριο κατεστημένο.

Είναι αναγκαίο όλοι μας, ο λαός μας να αγωνιστεί:

Για τη ριζική ανατροπή και αλλαγή, για τη νέα λαϊκή μεταπολίτευση.

Για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για μια καθαρή λύση και δε θα τον καταστήσει όμηρο συστημικών παραγόντων.

Για μια νίκη στην κατεύθυνση της καθολικής διεξόδου της χώρας και όχι συμβιβασμού με τα συστημικά κέντρα, μια λύση που προωθούν το μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο.

Για την οριστική ρήξη με το καθεστώς αποικίας και εξαθλίωσης

Για το μέλλον της Ελλάδας, για το μέλλον της νεολαίας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Σε αυτές τις εκλογές όλα έχουν σημασία. 

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...