17 Ιαν 2015

Οι προτεραιότητες μας για την Περιφέρεια Αττικής

Οι προτεραιότητες για την Ανατολική και Δυτική Αττική τίθενται από την ίδια την πραγματικότητα:

α) Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ανασύνταξη του καταρρέοντος κράτους πρόνοιας. Είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της έλλειψης προνοιακών δομών, υποδομών παιδείας και υγείας. 

β) Παραγωγική ανασυγκρότηση με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (οικονομικά, ρευστότητας, χωροταξικά κ.ά.), στήριξη της αγροτικής παραγωγής της περιοχής και ταυτόχρονη προώθηση ενός διαφορετικού αναπτυξιακού και τουριστικού μοντέλου. 

γ) Προστασία και ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, απένταξη από το ΤΑΙΠΕΔ των εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί (δημόσιοι χώροι, παραλίες, ολυμπιακά ακίνητα), σταμάτημα της εκποίησης των λιμανιών του Λαυρίου, της Ραφήνας, της Ελευσίνας και άσκηση μιας ορθολογικής και αειφόρας πολιτικής με προτεραιότητα στα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αποχέτευση, την ρύπανση, το χαράτσι των διοδίων που έχει γονατίσει τους κατοίκους της περιοχής. 

Σύμμαχος μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη η νεοεκλεγμένη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που ήδη έχει αρχίσει το έργο της, προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που προανέφερα, είναι ακόμα στην αρχή αλλά νομίζω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...