27 Ιαν 2015

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα


Συνέντευξη στην εφημερίδα Θριάσιο, 19/1/2015.

Που εστιάζεται η προεκλογική σας κίνηση και τι μηνύματα παίρνεται;
Ο αγώνας για να είναι αυτοδύναμος ο λαός μετά τις 25 Γενάρη σημαίνει πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής να καταγράψει ένα μεγάλο ποσοστό. Η προσπάθεια των δυνάμεων μας και ειδικά των υποψήφιων βουλευτών μας είναι να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν τους πολίτες έτσι ώστε τα μηνύματά μας να φτάσουν παντού.
Οι πολίτες
 νιώθουν προδομένοι από το πολιτικό σύστημα που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας, το οποίο τώρα τους στέλνει τον βαρύ λογαριασμό της χρεοκοπίας. Κατανοούν ότι όχι μόνο δεν μπορούν να σώσουν τη χώρα αυτοί που τη βούλιαξαν, αλλά, αποτελώντας οργανικό μέρος ενός συστήματος διαφθοράς, διαπλοκής και υποτέλειας, μόνο νέα δεινά μπορούν να εγγυηθούν. Από την άλλη, αναζητούν θετική διέξοδο παραμένοντας δύσπιστοι και επιφυλακτικοί προς όλους. Όμως ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας αντιλαμβάνεται πως η ελπίδα για μια διαφορετική πορεία περνά μέσα από το «εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ» και τις μάχες που πρέπει να δοθούν.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την περιοχή μας;
Οι προτεραιότητες τίθενται από την πραγματικότητα: α) Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ανασύνταξη του καταρρέοντος κράτους πρόνοιας. β) Παραγωγική ανασυγκρότηση με στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, στήριξη της αγροτικής παραγωγής και προώθηση ενός διαφορετικού αναπτυξιακού και τουριστικού μοντέλου. γ) Προστασία και ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου, απένταξη από το ΤΑΙΠΕΔ των εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί, σταμάτημα της εκποίησης των λιμανιών του Λαυρίου, της Ραφήνας, της Ελευσίνας και άσκηση μιας ορθολογικής και αειφόρας πολιτικής με προτεραιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, την αποχέτευση, την ρύπανση, το χαράτσι των διοδίων. Σύμμαχος μας είναι η νεοεκλεγμένη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που ήδη έχει αρχίσει το έργο της, προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που προανέφερα, και νομίζω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Τι πρέπει να περιμένουμε τον πρώτο καιρό από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών αποτελούν το «κλειδί» για τη μετεκλογική επιβεβαίωση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από τον λαό. Σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας κ.λπ., τα γρήγορα δείγματα γραφής που θα δώσουμε στο να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου είναι κομβικά.Οφείλουμε από την αρχή να δώσουμε διαφορετικό δείγμα γραφής. Αυτό αφορά: α) Την άμεση υλοποίηση του προγράμματος της ΔΕΘ που αφορά τα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας. β) Κοινωνική δικαιοσύνη παντού και απόδοση ευθυνών ακόμη και σε όσους κρύβονται πίσω από «ασυλίες». γ) Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα ρήξεων με την εγχώρια διαπλοκή και την τραπεζο-μιντιοκρατίαδ) Να μπουν οι βάσεις με λήψη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων αλλά και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αξιοποιώντας τις ενδογενείς δυνάμεις του τόπου.Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να κατανοηθεί πως μεγάλες αλλαγές χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών δεν γίνονται. Αν η δύναμη των «άλλων» είναι η διαπλοκή, τα «δελτία των 8» και οι δανειστές, η δική μας δύναμη είναι το κίνημα των ανθρώπων, ειδικά όταν αυτό συνδέεται με την εθνική, κοινωνική, οικονομική σωτηρία της πατρίδας και με την αξιακή και πολιτισμική αναγέννηση του τόπου. Απαιτείται μια νέα σχέση της πολιτικής με την κοινωνία και την ηθική και αυτό προϋποθέτει να πάρουμε τα μέτρα μας απέναντι στα «μικρόβια» της κυβερνητικής εξουσίας και στον καθιερωμένο τρόπο άσκησής της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...