27 Ιαν 2015

Ο καθένας μας πρέπει να συμβάλει!

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν εκλεγείτε, με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε και γιατί;
Ο καθένας μας πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί δεν είναι η μάχη ενός κόμματος για την εξουσία αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Αν πολιτευόμαστε κι εμείς έτσι, τότε θα είμαστε «μια από τα ίδια». Και σήμερα, μπορεί η ανάγκη για μέτρα οικονομικής ανακούφισης να είναι τεράστια, υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Όχι άλλη κοροϊδία. Όχι άλλα μεγάλα λόγια. Όχι άλλη διαπλεκόμενη πολιτική. Το μεγάλο στοίχημα είναι να δούμε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο εάν δεν το κάνουμε όλοι μαζί. Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αγωνίζονται με τον δικό τους τρόπο. Δεν είναι εύκολο το να είσαι γιατρός σε διαλυμένα νοσοκομεία, ούτε δάσκαλος σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που καταρρέει. Ακόμα και το ένα πιάτο φαΐ που προσφέρει κάποιος στο γείτονά του είναι σημαντικό. Αυτό το φιλότιμο, το φρόνημα, την αγωνία, μπορεί και πρέπει να εκφράσει και να ενισχύσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και συμμετέχω ως υποψήφια σε αυτή την προσπάθεια.
Αν εκλεγώ σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με τα εργατικά προβλήματα αφού συμμετέχω στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχω διατελέσει και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Είναι ένα ζήτημα που με ενδιαφέρει πολύ να προσφέρω.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεδαφικό και ανεφάρμοστο. Λένε ότι η έξωθεν πίεση που θα ασκηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής σε αυτές τις εκλογές θα είναι τέτοια που δεν θα του επιτρέψει να ακολουθήσει την αντιμνημονιακή πορεία που οραματίζεται. Ποια είναι η άποψή σας;

Οι έξωθεν πιέσεις θα είναι όντως ισχυρές. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι το τι θα βρουν απέναντί τους. Μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν υπήρχε ελληνική κυβέρνηση. Εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπερασπίστηκαν στο παραμικρό το ελληνικό συμφέρον. Αν ήταν έτσι δε θα ζούσαμε αυτή την καταστροφή. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανεφάρμοστο. Εκτός αν πούμε ότι η μοναδική προοπτική της χώρας μας είναι να φτωχαίνει διαρκώς -οικονομικά, πνευματικά, πολιτιστικά- να είναι έρμαιο των αγορών, να διώχνει χιλιάδες νέους στο εξωτερικό. Ενώ όλο και περισσότερο σήμερα να γίνεται ευάλωτη και σε εθνικούς κινδύνους. Η εφαρμογή του δικού μας προγράμματος σημαίνει ότι ξεκινά μια συνολικά διαφορετική πορεία. Σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό απαιτεί τη συμμετοχή του κόσμου, όλων μας. Γιατί στην πραγματικότητα μια χώρα δεν αλλάζει επειδή ένα οποιοδήποτε κόμμα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση. Τα πράγματα δε θα κριθούν σε μια στιγμή, είτε αυτή λέγεται «εκλογές» είτε λέγεται «διαπραγμάτευση». Ούτε αφορούν μονάχα την κατάργηση του μνημονίου. Όλα αυτά είναι η αρχή, μια πρώτη ανάσα. Κοινώς, μπροστά μας έχουμε δύσκολες μέρες. Είναι όμως μια μάχη που αξίζει να δοθεί και μπορεί να είναι και νικηφόρα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει για πάντα ένα λαό. Και καμιά «έξωθεν πίεση» δεν είναι τόσο ισχυρή για να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα. Δεν υπάρχουν εξάλλου και άλλα περιθώρια. Αλλιώς τι; Να αποδεχτούμε τη μοίρα μας; Αλίμονο αν θεωρήσουμε τη Δημοκρατία –που έχει τραυματιστεί τόσο όλα αυτά τα χρόνια- ανεδαφική για την Ελλάδα.

Από την παρουσίαση των γυναικείων υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής (Υπόλοιπο) στην ενημερωτική ιστοσελίδα e-reporters.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...